Základy výtvarnej náuky

1. Kresba ceruzou - vlastný portrét - autoportrét. Pomôcky: výkres A3, mäkká ceruza, plastická guma, pevná podložka - obal na výkresy.

2. Kresba čiernym uhľom - zátišie predmetov s látkou. Pomôcky: výkres A3, čierny uhlík, plastická guma, pevná podložka - obal na výkresy, lak na vlasy na zafixovanie, prípadne noviny na prekrytie výkresu.

3. Kresba hnedou rudkou - zátišie ovocia. Pomôcky ako pri kresbe uhlíkom, len namiesto uhlíka použijeme hnedú rudku.

4. Kresba suchým pastelom - jesenné stromy. Pomôcky, vlastná fotografia stromov, suchý pastel,  lak na vlasy na zafixovanie výkresu a kresby - papier alebo noviny na prekrytie kresby, výkres A3 biely alebo farebný.

5. Kresba tušom. Štúdia zvoleného predmetu. Pomôcky - fotografia zvoleného predmetu, čierny tuš a pierko alebo zastrúhané drievko na kreslenie, výkres A3

6. Zátišie s predmetmi a látkou. Maľba temperovými farbami. Pomôcky: temperové farby, paleta, nádoba na vodu, handrička na utretie štetca, štetce aj tenké aj hrubšie, výkres A3, podložka pod maľbu - obal na výkresy.



Je treba vypracovať všetky výtvarné práce. Ak je výučba prezenčnou formou, práce predkladáte v zápočtovom týždni. Ak je výučba dištančnou formou, všetky práce vyfotografujete a vložíte do wordovského dokumentu a odosielate v zápočtovom týždni, resp. do konca semestra na vyhodnotenie na adresu: alena.sedlakova@unipo.sk

Následne zapíšem hodnotenia do MAISu.


Posledná zmena: piatok, 10 septembra 2021, 18:04