Úlohy a zadania k hodnoteniu predmetu:

Upozornenie: Všetky práce prakticky realizuje študent samostatne, nie žiaci v základnej alebo špeciálnej základnej škole!
Všetky práce budú predložené na hodnotenie súčasne. V rámci hodnotenia bude prebiehať aj rozhovor o zmysle a význame arteterapie. (V prípade prezenčnej formy).
V prípade dištančnej formy práce odfotografujeme, vložíme ich ako obrázky do wordovského dokumentu a zasielame na mail: alena.sedlakova@unipo.sk s označením predmetu Arteterapeutický ateliér externisti.

1. Trhanie a zliepanie. Potreby: zberový papier, papier z balíkov a podobne, lepiaca páska, lepidlo.
Postup: najprv sa papier natrhá na kúsky, vytvoria sa kompozície, ľubovoľné obrazce, ktoré sa následne zlepia lepidlom alebo páskou. Upozornenie, nejde o klasickú koláž, teda že vystrihnuté alebo vytrhnuté tvary nenaliepame na výkres. Využívame vrstvenie, preliepanie a pod.
2. Krúživá maľba mycou hubkou. Potreby: nádobky na farby, napr. od jogurtov, baliaci papier kruhového tvaru.
Postup: tvoríme hubkou tvary a to rôznymi farbami postupne, maľbu môžeme prekrývať po vyschnutí predošlej farby, aby sa hneď nezmiešali. Snažíme sa, aby vznikla mandala.
3. Farby zvukov.
Potreby: paleta, temperové farby, štetce, výkres A3.
Postup: počas hľadania rôznych zvukov, nielen hudby sa snažíme vyjadriť farbami každý počutý zvuk. Pri hudobnej skladbe včleníme do kompozície hudobné prvky - noty, kľúče, nástroj... Vysoké tóny maľujeme svetlými farbami a hlboké tóny tmavými odtieňmi.
4. Prstomaľba.
Potreby: Výkres A3, prstové alebo temperové farby, nádoby na farby a vodu, utierky na ruky.
Postup: prstami maľujeme rôzne spontánne tvary. Voľná tvorba.
5. Štyri ročné obdobia.
Potreby: akvarelové a temperové farby, štetce, výkres A3, nádoba na vodu, paleta.
Postup: na výkres vyjadríme štyri ročné obdobia. Môžeme sa inšpirovať aj príslušnou hudobnou skladbou.





Posledná zmena: utorok, 19 októbra 2021, 12:55